Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Με Μεγάλη Επιτυχία Πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Ημερίδα για την Πρόληψη και Θεραπεία του Καρκίνου στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Polygenic Risk Score: An Innovative Approach in Prevention & Treatment of Breast and Lung Cancer», στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη. Η ημερίδα, η οποία εστίασε στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του μαστού και του πνεύμονα, υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ).

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Μαστού στην Ευρωκλινική Αθηνών.

Ο κος Δρακούλης Γιαννουκάκος, Κλινικός Εργαστηριακός Γενετιστής και Διευθυντής Τμήματος Γενετικής Συμβουλευτικής στην Ευρωκλινική Αθηνών, ως κεντρικός ομιλητής αναφέρθηκε στην πολυπαραγοντικότητα της νόσου του καρκίνου και στον στόχο που τίθεται για τη μείωση των επιπτώσεών του και της θνησιμότητας που οφείλεται σε αυτόν.

Από την Ευρωκλινική Αθηνών, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι εξής ειδικοί:

  • Ο κ. Εμμανουήλ Ζαχαριάδης, Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής.
  • Ο κ. Χρήστος Πανόπουλος, Διευθυντής Παθολόγος – Ογκολόγος.
  • Ο κ. Απόστολος Μητρούσιας, Χειρουργός Μαστού.
  • Ο κ. Ιωάννης Ρέλλιας, Επιμελητής Χειρουργικής Κλινικής Μαστού.
  • Η κα Λαμπρινή Κορδάτου, Προϊσταμένη Πολυϊατρείου Ευρωκλινικής.

Η διοργάνωση της ημερίδας αποτέλεσε ένα σημαντικό επιστημονικό γεγονός που ενίσχυσε την ευαισθητοποίηση γύρω από τα θέματα υγείας, προωθώντας νέες και καινοτόμες προσεγγίσεις στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου.