Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Ευρωκλινική και Axion Hellas: Μαζί στα Ακριτικά Νησιά

Το 2024 είχαμε τη χαρά και την τιμή να συμμετέχουμε για μία ακόμα φορά στην εθελοντική δράση της ΑΜΚΕ Axion Hellas, λαμβάνοντας μέρος στην 16η αποστολή της στα νησιά Σίφνο, Σχοινούσα, Αστυπάλαια, Αμοργό και Κίμωλο, από τις 12 έως τις 21 Απριλίου.

Η ομάδα των εθελοντών της Axion Hellas ταξίδεψε 400 μίλια με πλωτά μέσα για να προσφέρει πολύτιμες, υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα στους κατοίκους αυτών των απομακρυσμένων νησιών στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Από πλευράς Ευρωκλινικής, την αποστολή ενίσχυσαν με την παρουσία τους οι εξής επαγγελματίες:

  • Πέτρος Μαλακάσης, Διευθυντής Τμήματος Απεικόνισης Μαστού και Οστικής Πυκνομετρίας
  • Μιχάλης Μαυρουδής, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Μαστού
  • Ιωάννης Ζελενίτσας, Διευθυντής Παθολόγος
  • Έλλη Αναγνώστου, Ενδοκρινολόγος
  • Λαμπρινή Κορδάτου, Αντιπρόεδρος της Axion Hellas και Προϊσταμένη Πολυϊατρείου Σημείο ΔΥΟ Ευρωκλινικής

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές της Ευρωκλινικής που συμμετείχαν στη δράση, συνέβαλαν στην αντιμετώπιση υγειονομικών προκλήσεων και παρείχαν την απαραίτητη υποστήριξη σε περιοχές που υποφέρουν από έλλειψη ιατρικής περίθαλψης.

Με την παρουσία μας στα ακριτικά νησιά, επιδιώξαμε να ευαισθητοποιήσουμε τους κατοίκους για τη σημασία της προληπτικής φροντίδας της υγείας, καθώς και να ενισχύσουμε το υπάρχον σύστημα υγείας. Μέσω του εθελοντισμού και της προσφοράς των ιατρικών μας υπηρεσιών, η ομάδα μας απέδειξε για μία ακόμα φορά την αφοσίωσή της να στηρίζει ανθρώπους που έχουν ανάγκη και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη.