Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος με το σύστημα ROSA

Ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος

Η οστεοαρθρίτιδα γόνατος είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα στον γενικό πληθυσμό (10-15%), ιδιαίτερα σε ηλικίες άνω των 60 ετών. Παλαιότερα, οι επεμβάσεις απαιτούσαν νοσηλεία τουλάχιστον μίας εβδομάδας, με έντονο πόνο και ακινησία τις πρώτες μέρες, ενώ η αποκατάσταση διαρκούσε 3-6 μήνες. Τα τελευταία χρόνια με τη σύγχρονη ρομποτική μέθοδο έχουν επέλθει πολύ σημαντικές αλλαγές στην χειρουργική των αρθροπλαστικών γόνατος μιας και τα χειρουργεία αυτά γίνονται με νοσηλεία μιας ημέρας ή σε πολλές περιπτώσεις λίγων ωρών (fast track – outpatient surgery), χωρίς καθόλου πόνο και με πολύ μεγάλα ποσοστά ικανοποίησης των ασθενών.

Τι είναι η ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος με το σύστημα ROSA;

Η ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος με το σύστημα ROSA είναι μια σύγχρονη μέθοδος αντικατάστασης αρθρώσεων που χρησιμοποιεί ρομποτικά εργαλεία για να βελτιώσει την ακρίβεια των επεμβάσεων. Το σύστημα ROSA επιτρέπει την ακριβή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων στο γόνατο, προσαρμόζοντας την επέμβαση στις εξατομικευμένες ανάγκες του ασθενούς.

Πώς λειτουργεί το ρομποτικό σύστημα ROSA

Το σύστημα ROSA λειτουργεί με βάση τρεις βασικές τεχνολογίες:

Προεγχειρητικός Σχεδιασμός:Η διαδικασία ξεκινά με τη συλλογή απεικονιστικών δεδομένων (όπως ακτινογραφίες ή αξονικές τομογραφίες) για τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου σχεδίου επέμβασης.

Αναγνώριση και Καθοδήγηση:Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, το ROSA χρησιμοποιεί αισθητήρες και κάμερες για να καθοδηγήσει με ακρίβεια τον χειρουργό, εξασφαλίζοντας την ακριβή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Ρομποτική Υποβοήθηση:Το ρομποτικό σύστημα παρέχει ακριβή κίνηση και έλεγχο, ελαχιστοποιώντας το ανθρώπινη σφάλμα και βελτιώνοντας την ακρίβεια της διαδικασίας.

Πλεονεκτήματα της ρομποτικής χειρουργική στην αρθροπλαστική γόνατος

Ακρίβεια και Εξατομίκευση: Τα ρομποτικά συστήματα, όπως το ROSA και άλλα, παρέχουν υψηλή ακρίβεια στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, βοηθώντας τους χειρουργούς να προσαρμόσουν την επέμβαση στις ανατομικές ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την μακροχρόνια λειτουργία και την επιβίωση των εμφυτευμάτων.

Προεγχειρητικός Σχεδιασμός: Η ρομποτική τεχνολογία επιτρέπει τον προεγχειρητικό σχεδιασμό με χρήση ειδικών απεικονιστικών τεχνικών, μειώνοντας την ανάγκη για επαναλαμβανόμενη ακτινοβολία και βελτιώνοντας τη διαδικασία σχεδίασης της επέμβασης.

Μειωμένος Πόνος και Ανάρρωση: Η ρομποτική χειρουργική επιτρέπει πιο ακριβή εκτίμηση και ρύθμιση των μαλακών μορίων, γεγονός που μπορεί να μειώσει τον πόνο και να επιταχύνει την αποκατάσταση μετά την επέμβαση.

Ελαχιστοποίηση των Επιπλοκών: Η χρήση του ρομποτικού συστήματος ROSA μπορεί να μειώσει την πιθανότητα επιπλοκών κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση, χάρη στη βελτιωμένη ακρίβεια και τον έλεγχο.

Λιγότερες Ακτινογραφίες: Το ρομποτικό σύστημα ROSA μειώνει την ανάγκη για επανειλημμένες ακτινογραφίες κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ελαχιστοποιώντας την έκθεση σε ακτινοβολία για τον ασθενή.

Μειωμένος Χρόνος Χειρουργείου: Η αυξημένη ακρίβεια και η βελτιωμένη καθοδήγηση μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της διάρκειας της χειρουργικής επέμβασης.

Ποιος είναι κατάλληλος υποψήφιος για τη ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος με το σύστημα ROSA;

Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη ρομποτική αρθροπλαστική με το σύστημα ROSA είναι συνήθως ασθενείς που:

  • Υποφέρουν από σοβαρές παθήσεις των αρθρώσεων, όπως αρθρίτιδα ή εκφυλιστικές ασθένειες, που επηρεάζουν το γόνατο.
  • Δεν έχουν ανταποκριθεί επαρκώς σε συντηρητικές θεραπείες, όπως φυσικοθεραπεία ή φαρμακευτική αγωγή.
  • Παρουσιάζουν γενικά καλή υγεία και δεν έχουν σοβαρές ιατρικές αντενδείξεις για χειρουργική επέμβαση.

Συμπέρασμα

Οι εξελίξεις στην αρθροπλαστική γόνατος, με την εισαγωγή ρομποτικών τεχνολογιών και νέων χειρουργικών τεχνικών, έχουν φέρει θεαματικές αλλαγές. Η Ευρωκλινική Αθηνών, με τη χρήση του ρομποτικού συστήματος ROSA, παρέχει μια πρωτοποριακή προσέγγιση που συνδυάζει ακρίβεια, εξατομίκευση και χαμηλό κόστος, καθώς η χρήση του ρομποτικού συστήματος δεν έχει επιπλέον επιβάρυνση για τον ασθενή.

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801